Racereports

Racereport Liuloppet 2018

Ikväll var det dags för höstens upplaga av LIU-loppet. Jag brukar alltid springa 10 kilometer men idag slog jag på stort och sprang fem kilometer. 😜Det kändes jättekonstigt att springa lopp utan Rickard, han var saknad. Men bror min var med, vi värmde upp (väldigt ofokuserat ska jag säga) och snart var det dags för start.
Många gjorde seriösa uppvärmningar men inte jag och brorsan inte. Det kanske är dumt när man egentligen vill sätta personbästa.
Viagraparken som den så fint kallas för av studenter.
Två saker störde mig. Dels att vi kom ganska långt bak så det tog en stund innan vi kunde öka tempot och ganska snart upptäckte jag att jag hade fel tights på mig. Under tiden jag sprang funderade jag på om jag visade halva rumpan eller om det bara var känslan. Note-to-self är att aldrig mer springa i mina ”norrskenstights”.
I Vallabacken tappade jag Marcus, farten och allt blev bara ännu tyngre och segare. Men i nerförsbackarna fick jag upp farten. Det är min styrka att kunna rulla nerför och jag plockade ett gäng löpare. Både killar och tjejer.
När jag började närma mig mål var jag väldigt glad över att bara springa ett varv och inte två som tidigare år. Dagsformen påverkas av så många faktorer. Inatt sov jag som en stock men formen var inte riktigt där ändå. Men äsch, det är bara att fortsätta. Vissa dagar känner jag mig snabb som jag vet inte vad och andra dagar är det som det är idag. Inget att hänga läpp över. Det blev ett riktigt bra tempopass även om jag först tänkte satsa på personbästa. Så är det ibland! Det var kul att springa, iallafall efteråt…. Hehe…..
Min favvostretch!
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Racereport Liuloppet 2018

  1. Duktiga du! Jag skulle också vilja springa något lopp snart. Men jag måste verkligen verkligen öva upp konditionen innan dess, den är ganska kass just nu haha…

  2. Grattis till en bra prestation! Dagsformen är ett knepigt fenomen. Ibland känns det hur bra som helst, för att nästa dag kännas som om man aldrig sprungit tidigare.

Lämna ett svar