Min vardag

Fem en fredag vecka 16: Borta men inte glömd

Godmorgon!

Jag har jobbat i natt men eftersom jag inte ska tillbaka till jobbet i natt har jag inte särskilt bråttom i säng. Till frukost blev det rostmackor och o´boy. Har du tänkt på det att pulvret inte sjunker lika bra nu för tiden. Jag jämför med när jag var barn. Jag vet det för att jag alltid tyckte det var så roligt att se pulvret sjunka och det sjunker inte på samma sätt. Undrar vad de egentligen gjort för någon förändring.

 1. Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord? Jag vet inte om jag ångrar något den här veckan faktiskt.
 2. När senast raderade du något? Det var nog när jag rensade bildminnet på telefonen. Det som rök var x antal printscreens.
 3. När har du varit glad över inställda planer? Hm, brukar sällan vara glad över inställda planer. Tvärtom så brukar jag bli besviken.
 4. Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för? När jag och Rickard ska iväg samtidigt glömmer jag ofta bilnyckeln för jag tänker att Rickard tar med sig den.
 5. Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter? När jag är på jobbet så använder jag mina postit-lappar. Hemma skriver jag upp på papper. Men för det mesta litar jag på att jag kommer ihåg ändå. En taktik som fungerar så där ibland.

PS: Bilden är helt orelaterad och lite suddig. Den är tagen 2019 när vi var en sväng i Smögen hela familjen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

26 Comments on “Fem en fredag vecka 16: Borta men inte glömd

 1. Vad gott det lät med rostmacka och O´boy. Jag har inte druckit o´boy på flera år, tror när våra barn bodde hemma. När jag själv var liten så var det mest kakaodryck som gällde. Men den röran (kakao, socker, vatten eller mjölk) var rätt god som man gjorde först i koppen eller muggen innan man hällde på varm mjölk.
  Ha en bra lördag.
  Carin

  1. Ja det var så gott. När jag var barn gjorde min mamma alltid varm choklad genom att röra ihop kakao, socker, lite grädde och värma tillsammans med mjölk. Det är i mitt tycke det godaste sättet att göra varm choklad på.

 2. Och hur gör man printscreens med mobilen?????? Oooops, jag vet. Ingen aning. Överkurs för min del;-) Men jag vet åtminstone hur man gör printscreens på datorn;-)
  Post-it lappar hade jag alltid när jag jobbade. Nuförtiden klarar jag mig förvånansvärt bra med ”minnet”. Men för besök med mera har jag en gammal hederlig pappersplankalender på skrivbordet. Kul att du också fortfarande använder papper:-)

 3. Så det är inte i Smögen du möter våren? Det hade jag gärna gjort, våren är så seg uppe i Dalarna. Frågade idag vad barn och barnbarn hade för planer för morgondagen, tänkte jag kunde haka på. Men, de ska visst till en stor Marknad i Borlänge, huvaligen, aldrig att jag sätter min fot där i trängseln. Så det blev inget av den planen. Det är toppen så länge man slipper skriva upp allt man behöver komma ihåg, det är inte ett dugg roligt att bli gammal! Trevlig helg

  1. Det säger min mamma också att det inte är roligt att bli gammal. Tråkigt att du inte kunde hänga med barn och barnbarn men det blev kanske en bra dag ändå?

 4. intressant att du bara använder analoga lappar för att-göra-saker 🙂 Trodde de flesta använde mobilerna, appar och kalendrar. Jag vill gärna gå tillbaka till en papperskalender, men är rädd jag missar något om jag inte blir påmind nu för tiden.

 5. Det är inte så kul när någon plan man gillar blir inställd! Klart att man blir besviken.
  Ha det gott!

 6. Vet inte om jag hamnat rätt med kommentaren, men om inte så kanske du hittar den ändå!? Eftersom jag inte gillar O´Boy, kaffe, te, mjölk eller – numera vin & sprit – har jag svårt att kommentera din upplevelse.
  KRAM-Susie

 7. Rostmackor och oboy!! DET ÄR vardagslyx när det är som finast! Skönt att inte ha stress att komma i säng ändå 🙂 Äntligen kan man kommentera här inne 🙂

 8. Dt är en fin bild, även om den är lite suddig. Jag ska för första gången åka till Bohuslän nu i maj och det ser jag mycket fram emot.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 9. jag blir inte heller glad över inställda planer. tvärtom. jag försöker ta bort bilder som jag tycker är dåliga eller inte behövs längre. listor över vad jag ska komma ihåg att göra skriver jag i min kalender.

Lämna ett svar