Min vardag

Fem en fredag vecka 48: Juletid

Alltså jag är så trött och sliten. Vissa dagar har jag tänkt tanken att strunta i skolan. Men så tänker jag på allt jag gjort: jag har haft praktik på akuten i två omgångar och så var jag på postop en sväng. I höst har jag även varit på BRIVA och på kirurgen. Lägg till 21 inlämningsuppgifter med bra betyg och snart tre skrivna tentor. Med andra ord är det bara sluttampen kvar, termin fyra med tenta, examensarbete och två inlämningsuppgifter. Det är ingenting i jämförelse med det som ligger bakom. Snart är jag klar och kan utöver min specialistexamen i palliativ vård och avancerad omvårdnad också titulera mig specialistundersköterska inom akutsjukvård och intensivvård.

Idag gjorde jag mitt sista pass på kirurgen. Det kändes fint att få höra att jag verkligen gjorde skillnad för den vårdlagsansvariga undersköterskan. Det var fullt upp hela dagen och utan mig hade det blivit riktigt tufft. Som min handledare igår sa, eftersom jag redan jobbar som undersköterska så blir jag mer som en extra resurs. Fint omdöme tycker jag, att jag verkligen kunde göra skillnad den korta stund som jag hade min praktik.

Nu är jag ledig från jobb ända till fredag nästa vecka men jag har såklart en del att göra. Imorgon ska jag och Ida åka pulka tillsammans och på eftermiddagen ska vi baka. På söndag är det första advent så lite ljusstakar måste såklart komma upp.

Elisas fem en fredag handlar om juletid. Häng med du också. HÄR kan du hitta andra härliga bloggar som deltar i fem en fredag. 🙂

 1. Hur förbereder du inför julen? Förr pysslade jag mycket mer än vad jag gör nu. Jag bakade massor med kakor och bullar, det skulle pysslas med det ena än det andra. Nu för tiden är det viktigaste knäck, julskinka och mina egengjorda köttbullar.
 2. Vad har du att göra innan årets slut? Skiva tenta, bestämma mig för examensarbete och börja leta material.
 3. Vad gjorde du inte i år som du heller inte kommer göra nästa? Jag nådde inte mina hälsomål på grund av skador. Till nästa år har jag bestämt mig för att inte sätta upp mål. Knappt för en vecka framåt då det alltid händer en massa grejer som förstör för mig.
 4. Skickar du julkort? Nej det gör jag inte.
 5. Vilken julkalender genom åren är din favorit? Sunes jul och Mysteriet på Greveholm.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Fem en fredag vecka 48: Juletid

 1. Applåder till dig, du är grym! Inte konstigt alls att du hamnat i en svacka, men du kommer att återhämta dig och bita ihop, för som du säger, snart är det över! Ska du söka ny anställning då inom det område du pluggat? Eller ska du behålla samma arbetsgivare men kanske få andra arbetsuppgifter? Låter klokt att inte lägga upp för många mål för nya året utan göra det bästa du kan med de resurser du har, för det gör du ändå! En skön första advent hoppas jag att du får

  1. Just nu ska jag vara kvar på lungmedicin och jag vet inte hur några andra uppgifter kommer se ut. Vi har inte pratat om det. Men någon gång i framtiden så vill jag jobba både på IVA och akuten.

 2. Vad bra att du kan tänka bakåt när motivationen i stunden är mindre. Å tänker att ”fasen vad jag har gjort mycket & tagit mig igenom saker”.

  Kul att höra såna fina ord från människor som jobbar med det dagligen 😊. Att se att man gör skillnad är en underbar känsla.

  Låter som en mysig advents helg 🕯️🌟😊.

  1; jag pyntar, myser runt, ser jul filmer & lyssnar på julböcker. Går på advents gudstjänst, iaf 1:a advent. Går på julshow.

  2; Jag har kvar att göra – jul pynta, gå på julbord, gå på julshow, träna, njuta av denna tid på jobbet & hemma.

  3; Jag vet inte vad jag inte har gjort i år som jag inte kommer göra nästa år.

  4; ja, jag skriver julkort (på nätet) 😊. Tycker det är kul att få. Då får man åxå skicka.

  5; Mina favo julkalender är Pelle Svanslös, mysteriet på Greveholm & Selmas saga.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Oj förstår att du är trött med allt med skolan och alla intryck m.m på de olika avd. Skönt att vara ledig nu 1 v. Jag gillade oxå de julkalendrar 😀

 4. skinkan är väldigt viktig. jag kokar gärna min egen. det är snart bara jag som äter skinka i familjen. de andra är pescatarianer. men vi har dragit ner på julbordet, julprydnadderna och julkorten. låter spännande med din utbildning. trevlig 1 Advent!

 5. Själv skickar jag inte heller julkort. Jag älskar också mysteriet på greveholm från när jag var liten. Har inte sett en julkalender på säkert minst 10 år nu. Men har inte något intresse heller. Däremot har jag för tredje året i rad en adventskalender från rituals.

 6. Så kul att läsa att du gjorde så bra ifrån dig på dina praktikplatser och fick beröm för ditt arbete. Grattis! Undrar bara varför du pluggar till specialistundersköterska och inte till sjuksköterska. Inte att jag någonsin förstått skillnaden, men ändå.
  Det ska bli intressant att läsa vilket ämne du kommer välja för ditt examensarbete.
  Och du har så rätt. Att sätta upp må och/eller planera aktiviteter, det funkar inte för mig heller. Jag föredrar arr göra spontana beslut, för då slipper jag känna mig misslyckad och besviken.

  1. Jag har velat bli sjuksköterska men måste plugga matte 2 för att vara behörig. Matte och jag är inte bästa kompisar om man säger så… Nu på senare år har jag konstaterat att jag vill vara den som är närmast patienten och det får jag vara i min roll som undersköterska. Men vem vet, när jag blir äldre kanske jag läser upp mitt betyg och pluggar till sjuksköterska. För mig som jobbat så länge och har specialistkompentens finns det vissa delar som jag lätt glider igenom. Men inte allt såklart. Jag tycker att det borde finnas en väg att gå för att läsa till sjuksköterska för den som jobbat länge. Någon form av validering till exempel.

Lämna ett svar