Jag tycker att det är så svårt med disciplin och att komma igång med mer rörelseträning. Egentligen så tänker jag att det är som med träning. Motivation kommer inte att komma så det är bara att börja. Jag är dock motiverad så vilka mina ursäkter är vet jag inte….. Kanske det faktum att det är så jobbigt att komma igång på allvar efter mitt långa skadeuppehåll och att känna att formen inte finns där på samma sätt. Kanske är det det faktum att jag var så pepp efter vårens träning, jag började känna att jag började komma tillbaka igen formmässigt och så blir jag belönad med en smärtande hälsena. När den nu är bra igen så mina höfter värre än någonsin. Att bli mer stillasittande är verkligen inte lösningen på det problemet. Svaga muskler gör ont så jag måste göra det som krävs även om det är motigt i varje cell. En viktig del är att komma igång med rörelseträningen igen, a ka pilates.
- Börja lugnt: Om du är nybörjare eller inte har tränat på ett tag är det viktigt att börja lugnt för att undvika skador. Gör enkla rörlighetsövningar för att värma upp och sträcka ut din kropp.
- Sätt upp en regelbunden rutin: Skapa en träningsrutin och försök att hålla dig till den. Det kan vara så enkelt som att ägna 10-15 minuter om dagen åt rörlighetsträning.
- Var uppmärksam på din andning: Andningen är viktig under rörlighetsträning. Djup och jämn andning kan hjälpa dig att slappna av och förbättra rörligheten.
- Använd redskap: Använd hjälpmedel som foamrollers, stretchband eller block för att hjälpa dig att utföra övningarna mer effektivt och bekvämt.
- Stretcha hela kroppen: Fokusera inte bara på specifika områden. Sträck ut hela kroppen för att förbättra din totala rörlighet.
- Lär dig olika övningar: Utforska olika rörlighetsövningar och tekniker för att undvika tristess och ge din kropp en mångfald av rörelser.
- Fokusera även på problemområden: Om du har särskilda områden som är stela eller smärtsamma, ägna extra tid åt att arbeta med dem för att förbättra rörligheten och minska smärta.
- Lyssna på din kropp: Var uppmärksam på signaler från din kropp. Om du känner smärta eller obehag, avsluta övningen eller justera den för att undvika skador.
- Kombinera med andra träningsformer: Rörlighetsträning kan komplettera andra träningsformer som styrketräning eller konditionsträning för att förbättra din prestation och minska risken för skador.
- Ha tålamod: Rörlighet och flexibilitet förbättras gradvis över tid. Ha realistiska förväntningar och var tålamodig med dig själv.
Kom ihåg att rörlighetsträning är en kontinuerlig process, och det är viktigt att göra det till en hållbar del av din livsstil för att uppnå de bästa resultaten.
Vilket bra inlägg. Ja att ta det försiktigt i början är väldigt viktigt. Att ha tålamod är något jag måste jobba på då jag har dåligt tålamod ibland när jag inte ser framsteg direkt…
Jag behöver också jobba på mitt tålamod….
Jag skriver under på samtliga punkter 😊.
Så bra att du gillar mitt inlägg!
Det här var bra pepp! Jag är lite dålig på att känna min kropp och ha den där övergripande kollen du pratar om. Av naturliga anledningar ger den sig dock tillkänna mer ofta nu för tiden. Så är det väl med stigande ålder, men jag vet att jag kan påverka detta…
Det är ju det som är det bra att det mesta som inte handlar om en kronisk sjukdom går ju att åtgärda. Handlar bara om att vilja lägga ner tid på det.
Så himla bra tips och jag har precis kommit igång med träningen igen. Började också med kortare träning med variation och nu ökar jag på successivt. Kramis <3
Så härligt att du är igång igen!