Min vardag

Fem en fredag vecka 23: Harmoni

Veckans fem en fredag handlar om harmoni. Vet inte om jag känner så mycket harmoni just nu. Jag är trött, tänker alldeles för mycket negativt och längtar efter semester. Bara fyra pass kvar.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När var du senast mest balanserad? Oj, just nu har min hjärna gått på semestermode så mitt huvud känns bara rosa och fluffigt. Inte så mycket balans där inte…..
 2. Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen? Jag, Rickard och barnen mår bra. Det känns bra på jobbet och allt annat är bra.
 3. Vad får dig att stressa ner? Naturen, vackra platser vid vatten.
 4. Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni? Mitt sätt att se på mig själv. Jag har alldeles för hårda tankar om mig själv vilket är jättedumt och tar så mycket energi. Vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra är något som jag påminner mig om varje dag.
 5. Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling? Kan jag svara något annat än pilates på den här frågan…. Apjobbigt under tiden men älskar känslan efteråt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

28 Comments on “Fem en fredag vecka 23: Harmoni

 1. Aj aj aj, jag känner igen mig så mycket i din inledning: TRÖTT, tänker mycket negativt och har ingen harmoni. Usch :(( Måtte det vara semester snart!

  1. Tråkigt att du känner igen dig men jag blir samtidigt glad över att jag inte är ensam. Önskar dig en skön semester med mycket vila och laddade batterier.

 2. Att vara i lugn och ro, gärna för mig själv ute i naturen får mig att stressa ner och stressa av. Då kan jag känna harmoni. Tvinga mig själv att bara tänka ljusa tankar brukar också hjälpa. Jag är ju, nervöst lagd, som jag fick höra förr i tiden men har lärt mig lite med åren att ta det lite lugnare.
  Trevlig helg.

 3. Förstår precis vad du menar med att hjärnan är rosa och fluffig, fast min är inte så rosa😂. Den här tiden på året är alltid galet hektisk inom skolan och i år lägger jag till en student i huset och två 50-åringar samtidigt.
  Visst är det knäppt att man kan fastna i sina egna tankar så? Att man är hårdast mot sig själv? Jag kan också vara duktig på att älta något som hänt, något som någon sagt osv… det gör aldrig saken bättre, bara värre. För man fastnar i saker som ens egen hjärna hittar på, lägger till mm.
  Hoppas du haft en skön fredagskväll iaf😊!

  1. Jo, så är det ju. Ju mer jag grubblar och gräver ner mig, desto värre blir det. Det blir som en ond cirkel så det gäller att kunna bryta i tid.

 4. Ja det där med att vara för hård mot sig själv är jobbigt, o något många jobbar med. Hoppas att du blir bättre på det, jag har lyckats bli lite snällare mot mig själv – men ramlar tillbaka då o då. Familj, naturen är saker som ger avkoppling. Ha en riktigt fin helg

 5. Sista svaret var givet, det insåg jag innan jag läste;-)
  Sedan sa du nåt riktigt klokt – vad andra tycker och tänker om dig har ingenting med dig att göra. Så har jag aldrig tänkt, men du har sååååå rätt. Att vara hårt mot sig själv kan vara bra om det handlar om materiella ting, men absolut inte psykiska delar.
  Inte långt kvar till semestern – håll i, håll ut:-)

 6. Jag har också hårda tankar om mig själv. Jag försöker avbryta dom genom att inse att jag inte har samma krav på andra. Säg att jag gör ett misstag på jobbet och därmed börjar tänka att jag är värdelös, då ställer jag mig frågan om jag hade tyckt att en kollega var värdelös om han/hon gjort samma misstag. Och svaret är ju givetvis nej. Med tiden hoppas jag att det ska ge en bättre syn på mig själv.

  1. Tack för klokt inspel. Det ska jag också tänka. För precis så är det ju. Jag tycker ju fortfarande att mina kollegor är duktiga även om de gör ett enskilt misstag.

 7. Härligt med rosa och fluffigt när man har semester, fortsätt så! Likaså låter pilates inte dumt alls för kropp och själ! Ha en skön ledighet!

 8. Jo tack, naturen speciellt vid vatten är alltid rogivande, även om det skulle vara ett stormande hav! Trist att du har så höga krav på dig själv, vi är inte mer än människor. vi har alla utvecklingspotential, så kan vi väl vackert säga, Ingen är bättre eller sämre än någon annan vi är olika som individer. Du ska må bra och ta hand om familjen och dig själv, det är rätt fokus, gärna med hjälp av pilates…ler
  Trevlig och solig sommarhelg!

 9. Det är jobbigt att ha för hårda tankar om sig själv. Jag kan så väl känna igen det från vår yngsta dotter som har en problematik kring mat, träning och att duga. Ändå är hon väldigt ambitiös men ibland tror jag att är den sortens personer som trillar dit på sådana tankar.
  Vackra platser vid vattnet är en lisa för själen.

 10. Så igenkännande. Att känna att man inte duger. Att man tänjer sig själv till bristningsgränsen och ändå känner att man inte gör det.
  Tror att man dess har det i sej, dels med dig från barndomen och dels påverkas sv rådande normer. Jag är 69 och har ännu inte kommit ur känslan….
  Vatten är rogivande. Det bästa som finns…
  Önskar dej en harmonisk fredag och helg. Kram

 11. väldigt fin header! havet brukar få en att koppla av. kvinnor har ofta en tendens att vara hårda mot sig själva och ställa höga krav på sig. pilates är så bra. det gillar jag.

Lämna ett svar